CANSAĞLIĞI BAĞDAM

Cansağlığı Bağlamsal Davranış Bilimleri Merkezi

BAĞDAM KIŞ OKULU

BAĞDAM Kış Okulu Başvuruları Başladı !

PSİKOZ ARAŞTIRMALARI

Psikoz Araştırma Programı Araştırmacı Çağrısı

Bağlamsal Davranış Bilimleri Merkezi

BAĞDAM Cansağlığı Vakfı bünyesinde kurulmuş bir araştırma merkezidir.

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

Cevaplama ve hatırlama yanlılıklarına duyarlı olan bu geleneksel yöntemlerin psikolojik süreçlerdeki dalgalanmaları ve bu süreçler arasındaki zamansal ilişkileri tespit edememesi de bir problem olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Dünyada her yıl intihar girişimi olan ve intihar eden insanlar, onların ailesi ve çevresindekiler ile birlikte 108 milyon insan intihar davranışından derinden etkilenmektedir ve bu etki uzun yıllar sürmektedir.

Tekrarlayan olumsuz düşünme, kişinin kendisi veya dünya hakkında olumsuz, uzun süreli, dikkatli ve tekrarlayıcı bir tarzda düşünme süreci olarak tanımlanır.

Doğal afet, salgın hastalıklar, savaş, terör saldırıları, göç gibi travmatik olaylar yaşanılan yüzyılın en önemli sorunları arasında yer almakta ve çok sayıda insanı etkileyerek sadece bireysel değil toplumsal seviyede de sorunlara yol açmaktadır.

Psikotik bozukluklar, özellikle ergenlik ve genç erişkinlik döneminde ortaya çıkmakta ve kişilerin ruh ve beden sağlığını ve işlevselliğini önemli derecede etkilemektedir.

Toplumda yaygın olarak görülen kanser çeşitli fiziksel ve psikososyal sorunlara yol açması nedeniyle dünya çapında giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmektedir.

Sağlık çalışanları uzun çalışma saatleri, yoğun iş yükü, hastaların talep ve şikayetleri, iş yerinde maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik şiddet, sosyal desteğin yetersizliği gibi psikososyal zorluklarla karşı karşıya gelmektedirler.

Tamamını Görüntüle

Bağlamsal Davranış Bilimleri Merkezi

BAĞDAM; insan davranışlarının ve klinik sorunların bağlamsal davranışçı ilkeler çerçevesinde çoklu seviye ve boyutlarda araştırılması için çalışma grupları, laboratuvarlar ve gerekli bilimsel araştırma altyapıları oluşturmak, genç araştırmacılara bilimsel bakış ve araştırma kültürünü kazandırarak ülkemizde bu alanda bulunan kurumsal boşluğu doldurmak amacıyla Cansağlığı Vakfı bünyesinde kurulmuş bir araştırma merkezidir.

HABERLER VE DUYURULAR

SIK SORULAN SORULAR

Bağdam, insan davranışlarının ve klinik sorunların bağlamsal davranışçı ilkeler çerçevesinde çoklu seviye ve boyutlarda araştırılmasını hedeflemektedir.

İLETİŞİM FORMU

Bir yakınınızın veya sizin intihar düşüncesi mi var?

Ne yapabileceğiniz hakkında bilgi alın